Re-modelled Entrance

St.Alphege Junior School, Solihull 


Extending the school with an entrance block provided a new staffroom, administration office and reception hall. Using a simple monopitched roof, cedar boarding and matching brickwork the design sucessfully improves the entrance facade.      




Architects within the practice have been responsible for the design and construction of many individual buildings and extensions to existing schools.


Satisfying the clients brief, adding architectural value to the school campus wherever possible, always being mindful of the limited financial resources available.  



fb  Architecture  Ltd       8, The Courtyard         Roman Way        Coleshill        Birmingham        B46 1HQ

Tel:  01675 464 810                                                                                   e-mail:



First Floor Extension

St. Alphege Infant School, Solihull 


The first floor extension adjoining the entrance gable provides special needs learning facilities.

The building form continued the existing architectural style with rendered walls, apex windows and brick features. 


The Edge

(Click here - Link to Community)

Performing Arts Centre

Alderbrook School




Multi-use Sports Hall

Sharmans Cross Junior School, Solihull


With a canopied footpath linking to the main school, the new sports hall provides toilets, changing rooms, and equipment store.  



Whitesmore Nursery

Fordbridge, Chelmesley Wood 


Defined by its circular form, with radiating wings to create quieter spaces.

The structure of the conical roof is expressed internally and floats over the classroom walls allowing light from the lantern rooflight to spill in.


The roof has applied false standing seams on a grey pvc  single-ply membrane.    



Nursery School

Coleshill Heath School, Chelmsley Wood


A substantial brick and timber gabled extension forms a new facade to the roadside.


The design of the nursery extension provided the opportunity to re-plan part of the  internal layout of the existing school.



Dance Studio

Langley School 


The simple rectangular extension creating the studio generates a large airy space lit from both sides by extensive areas of glazing.


The corridor linking to the main school provides an additional IT Suite and was designed to be constructed over a major stormwater culvert. 

Project Architect: P Gessey 

Project Architect: P Gessey 

Project Architect / Co-designer: P Gessey 

Project Architect / Co-designer: P Gessey 

Project Architect: P Gessey 

Project Architect / Co-designer: P Gessey 

Contract Administrator: L Harrison